Om u optimaal van dienst te kunnen zijn, bieden wij buiten de reguliere werkzaamheden van een dierenkliniek u en uw huisdier nog extra services aan.
Het paraveterinair spreekuur is een service spreekuur waarbij onze gediplomeerde assistentes (paraveterinairen) u en uw huisdier van dienst kunnen zijn.
Op het paraveterinair spreekuur wordt u geholpen door een van onze paraveterinairen. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken.
Voor onderstaande zaken kunt u op het paraveterinair spreekuur terecht:
Komt u thuis een handje tekort bij het knippen van de nagels van uw huisdier? Tegen een laag tarief kan onze dierverzorgster of een van onze paraveterinairen de nagels van uw dier knippen.
Wanneer er bij uw hond of kat suikerziekte is gediagnosticeerd, zal aan het begin van de behandeling de juiste dosering insuline moeten worden vastgesteld. Zodra de juiste dosis insuline is gevonden, oftewel het dier is goed gereguleerd, blijft regelmatige controle van het glucosegehalte in het bloed noodzakelijk. In de beginfase vinden de controles plaats bij een dierenarts. Zodra het dier goed gereguleerd is, kunnen de periodieke controles bij een van onze paraveterinairen plaatsvinden.
Voor dieren zijn er veel verschillende voeders op de markt. Een kwalitatief goede voeding helpt uw dier gezond te houden. Voor een voedingsadvies op maat voor uw huisdier kunt u altijd bij ons terecht. Onze voedingsconsulente paraveterinair Mariët van Veldhuizen informeert u graag over de optimale voeding voor uw dier en kunnen uw specifieke vragen over de (dieet)voeding van uw dier beantwoorden.
U bent sinds kort de trotse eigenaar van een pup geworden, gefeliciteerd!
Bij het opvoeden en grootbrengen van een hond komt van alles kijken. De pup wordt op 6, 9 en 12 weken gevaccineerd en daarbij door de dierenarts lichamelijk onderzocht. Daarna heeft u de mogelijkheid om een juniorconsult te laten doen op de leeftijd van 6 maanden. In de tussentijd maakt uw hondje echter allerlei belangrijke ontwikkelingen door.
Om deze ontwikkelingen in goede banen te leiden en uw eventuele vragen te beantwoorden bieden wij onze klanten de gratis puppybegeleiding aan. Op de leeftijd van vier, vijf en negen maanden bent u met uw pup van harte welkom bij een van onze paraveterinairen.
U en uw pup zijn van harte welkom op onze puppybegeleiding!
U bent sinds kort de trotse eigenaar van een kitten geworden, gefeliciteerd!
Bij het opvoeden en grootbrengen van een kat komt van alles kijken. Het kitten wordt op 9 en 12 weken gevaccineerd en daarbij door de dierenarts lichamelijk onderzocht. Daarna heeft u de mogelijkheid om een juniorconsult te laten doen op de leeftijd van 6 maanden. In de tussentijd maakt uw kitten echter allerlei belangrijke ontwikkelingen door.
Om deze ontwikkelingen in goede banen te leiden en uw eventuele vragen te beantwoorden bieden wij onze klanten de gratis kittenbegeleiding aan. Op de leeftijd van vier, vijf en negen maanden bent u met uw kitten van harte welkom bij een van onze paraveterinairen.
U en uw kitten zijn van harte welkom op onze kittenbegeleiding!
Zonder angst naar de dierenarts. Een bezoek aan de dierenarts kan heel erg spannend zijn voor uw huisdier.
Wij bieden Happy Visits aan. Door de Happy Visits willen wij ervoor zorgen dat uw hond een bezoek aan de kliniek minder spannend gaat vinden. Lees meer over onze angstvrije praktijk.
Professionele begeleiding voor de hond of kat met artrose.
Gewrichtsslijtage of artrose komt met name bij oudere honden en katten veel voor. Artrose veroorzaakt stijfheid en pijn. Dit kan zich uiten in (start)kreupelheid, moeilijk overeind komen, niet meer spelen, minder springen, etc. Als door de dierenarts bij uw dier de diagnose artrose is vastgesteld, wordt een behandelplan gemaakt. De artrose zelf is niet meer te verhelpen. De behandeling richt zich dan ook op het verlichten van de symptomen en de progressie van de ziekte zoveel mogelijk te vertragen. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk bij artrose en de successen variëren per dier. De dierenarts stelt een behandelplan op passend bij uw dier en uw situatie. Meer informatie over behandelmogelijkheden bij artrose, leest u hier.
Voor een succesvolle behandeling van artrose is het belangrijk om regelmatig de effecten van de behandeling te evalueren en waar nodig de behandeling aan te passen. Daarom bieden wij gratis professionele begeleiding in de vorm van het artrose programma. Bij het artrose programma komt u regelmatig met uw dier bij een van onze paraveterinairen op controle. Tijdens deze kosteloze controles evalueren onze paraveterinairen de resultaten van de behandeling en sturen deze waar nodig bij. Met de juiste behandeling kan de kwaliteit van leven van uw hond of kat met artrose aanzienlijk worden verbeterd!
Behandeling van artrose
Onze praktijk biedt in samenwerking met dierfysiotherapeute Sanny de With het bewegingsprogramma aan.
Fysiotherapie kan worden ingezet als uw hond last heeft van bewegingsproblemen of bij obesitas. Onze praktijk biedt in samenwerking met dierfysiotherapeute Sanny de With het bewegingsprogramma aan. Als uw dier problemen heeft bij het bewegen kan het bewegingsprogramma uitkomst bieden. Het bewegingsprogramma is tevens een onderdeel van de behandeling van honden met artrose.
Het programma bestaat uit het aanbieden van oefeningen die op de lange termijn effect geven. De oefeningen zijn gericht op het mobiliseren van de gewrichten, het vergroten van de stabiliteit en het versterken van de spieren zodat de gewrichten minder belast worden. Dit draagt bij aan een verbetering van het looppatroon en een vermindering van de pijnklachten.
U komt de eerste keer bij onze dierfysiotherapeute Sanny de With, zij voert een volledig onderzoek uit en stelt een trainingsschema met oefeningen voor uw huisdier op. Vervolgens komt u twee keer terug bij een van onze paraveterinairen die de oefeningen met u doet en andere oefeningen meegeeft. Na zes weken komt u voor controle nog een keer bij de dierfysiotherapeute. U heeft als eigenaar een belangrijke rol want de oefeningen dienen regelmatig thuis te worden uitgevoerd voor het beste resultaat. Op deze manier kunt u zelf bijdragen aan het herstel van uw dier.
Wij bieden dit programma in pakketvorm aan. Zo kunt u profiteren van een optimale prijs/kwaliteit verhouding.
Onze paraveterinairen adviseren en begeleiden eigenaren om hun dier met overgewicht op een verantwoorde wijze te laten afvallen.
Overgewicht is een veel voorkomend probleem bij onze huisdieren. Uit onderzoek blijkt dat ruim 50% van onze huisdieren te zwaar is. Net als bij mensen loopt een dier met overgewicht een groter risico op gezondheidsproblemen, zoals:
Voor een eigenaar is het vaak moeilijk om hun hond of kat op een verantwoorde wijze te laten afvallen. Daarom bieden wij voor dieren met overgewicht een professioneel afvalprogramma. Dit afvalprogramma helpt honden en katten met overgewicht op verantwoorde wijze het gewenste gezonde gewicht te bereiken. Voor uw dier wordt een afvalprogramma op maat gemaakt. Bovendien wordt u gemotiveerd om de vragende blik van hun huisdier te negeren en voor een gezondere levensstijl te gaan. Uiteindelijk worden zowel baas als huisdier hier gelukkiger van!
Als eerste stap berekenen wij de hoeveelheid overgewicht. We stellen het streefgewicht van uw huisdier vast en bepalen in hoeveel weken we dit op een verantwoorde wijze kunnen bereiken. Vervolgens adviseren wij over te schakelen op een speciale dieetvoeding. Deze voeding helpt de spiermassa te behouden en vermindert het hongergevoel bij uw dier. Wij berekenen de hoeveelheid voer die u uw dier dagelijks mag geven.
Tijdens het afslankproces is het belangrijk om het gewicht goed in de gaten te houden. Om de 2-3 weken komt u met uw dier bij ons langs voor een gewichtscontrole. Er wordt een gewichtsgrafiek bijgehouden en eventuele problemen waar u tegenaan loopt, kunnen besproken worden. Op deze manier proberen we het afvallen van uw huisdier zo gemakkelijk mogelijk te maken.
Wilt u weten of uw huisdier overgewicht heeft? Maak dan een afspraak bij een van onze paraveterinairen.
Dierenkliniek de Arker biedt voor katten met chronische nierziekte begeleiding aan door middel van het nierprogramma.
Chronische nierziekte is een veelvoorkomende aandoening bij de kat, maar liefst 10% van alle katten en 33% van de oudere katten lijdt hieraan. Nadat de diagnose chronische nierziekte door de dierenarts is vastgesteld, wordt een behandeling gestart. De behandeling kan variëren afhankelijk van het stadium van nierfalen. Helaas is een chronische nierziekte niet te genezen en de kat zal nierpatiënt blijven. De behandeling is erop gericht om de nieren te ondersteunen zodat de nierfunctie minder snel achteruit gaat.
Nadat de dierenarts de diagnose chronische nierziekte heeft vastgesteld en een behandeling heeft gestart, is het belangrijk om de effecten van de behandeling te evalueren door middel van regelmatige controles. Hiervoor bieden wij het nierprogramma aan. Bij Dierenkliniek de Arker heeft een paraveterinair zich extra verdiept in het begeleiden van de nierpatiënt.
Door regelmatige controles willen wij de kat met chronische nierziekte een zo optimaal mogelijk leven geven, veranderingen op tijd waarnemen en de behandeling daarop aanpassen. Met de juiste behandeling kan het dier ondanks zijn/haar ziekte nog een goede kwaliteit van leven hebben en kan de levensverwachting worden verlengd!
Als er chronische nierziekte bij een kat is vastgesteld, komen er vaak een hoop vragen bij de eigenaar op. Door onze nierconsulente zullen er regelmatig contact momenten zijn met u als eigenaar. Dit kan telefonisch, maar u zult ook met de kat op de praktijk komen om de gezondheid van uw dier in de gaten te houden. Onze nierconsulente kan uw vragen beantwoorden en onderzoeken uitvoeren. Voor een goede begeleiding is het nodig om regelmatig de bloedwaarden te controleren, urine onderzoek te doen en/of een bloeddrukmeting uit te voeren. De nierconsulente zal de uitslagen altijd bespreken met een dierenarts.
Hoe vaak uw dier op controle moet komen is afhankelijk van het stadium van nierfalen, de gestarte behandeling en de uitslagen van de onderzoeken.
De begeleiding door de nierconsulente is een extra service van de praktijk en is kosteloos. De onderzoeken, zoals urine- of bloedonderzoek en bloeddrukmeting, zullen wel in rekening worden gebracht.
Menu
Cookies helpen ons jou de beste gebruikservaring te bieden. Lees meer.
Onze website maakt gebruik van cookies om jou van andere gebruikers op de website te onderscheiden. Hiermee kunnen we jou een goede gebruikservaring op de website bieden en deze blijven optimaliseren. Bekijk ons cookiebeleid.
We gebruiken drie verschillende cookietypes op onze website. Je voorkeur kan je hieronder aangeven.
Deze cookies zijn nodig om de website te laten werken. Zij worden altijd geplaatst.